fedoramd-release înnoit

  2009-02-20 16:49 | Autor: Vasile Chelban | Filed under: FedoraMD

  Astăzi a fost înnoit pachetul fedoramd-release. Acesta conține fișiere de configurație  ce asigură ușor access la repozitoriul nostru mic numit FMD, dar și la oglinzile noastre a altor repozitorii pentru Fedora (atât oficiale, cât și terțe). Utilizarea repozitoriilor cu nume tip fmd_* (oglinzile) are send numai pentru utilizatori din Republica Moldova, care vor întotdeauna să acceseze numai oglinda locală. Celorlalţi utilizatori recomandăm să utilizați configurațiile repozitoriilor originale: tigro-release, rpmfusion-free-release, rpmfusion-nonfree-release, russianfedora-free/nonfree/fixes-release. Implicit toate oglinzile în fișierele noastre de configurație sânt dezactivate, și pentru a le activa manual lansați instrumentul grafic gpk-repo, sau editați fișierele /etc/yum.repos.d/fedoram-*.repo modificînd parametrul enable=1.

  Posibil ați redactat manual fișierul fedoramd.repo din versiunea precedentă a pachetului. La înnoirea acesta nu va fi suprascris, dar va fi creat fișier nou cu numele /etc/yum.repos.d/fedoramd.repo.rpmnew. Dacă sânteți sigur că nu aveți nevoie de modificările vechi, rescrieți fișierul executând comanda următoare în terminal (cu drepturile utilizatorului root):

  mv /etc/yum.repos.d/fedoramd.repo.rpmnew /etc/yum.repos.d/fedoramd.repo

  Care sunt schimbările în noua versiune:

  • pentru Fedora 10 în loc de repo Tigro avem RussianFedora. Tigro deja nu mai este suportat, dar este unica soluţie pentru Fedora 9
  • au fost adăugate toate repozitoriile RPMFusion
  • repozitoriul kriehn, lipsit de înnoiri de mult timp a fost eliminat.
  • pentru Fedora 9 - corectate căile și cheile în legătura cu compromiterea serverului din 2008.
  • Livna nu a fost înlocuită complet de RPMFusion, dar completează acesta. la moment conţine un singur pachet - libdvdcss, care a fost exclus din RPMFusion din motive legale.

  Cei care utilizau asamblări recente a mediului grafic E17 din repo'ul kriehn vor putea continua să se înnoiască din FMD. Altă soluție - versiuni mai vechi, dar stabile de la fedoraproject. Noile versiuni (din SVN e17) vor apărea de două ori pe lună. Alte schimbări recente în FMD includ: pachetul bzflag-server (versiunea minimală pentru lansare jocului în mod server) și notecase - ultima versiune a manager note avansat.

  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
  Loading...

  Etichete: , , ,

  Comments (0) »


  No comments yet.

  Leave a comment

  *