Primăvara vine-n casă!

    2011-03-01 10:35 | Autor: Vasile Chelban | Filed under: FedoraMD, Vasile

    Azi toţi vin cu mărţisoare prinşi la inima (sau imediată vecinătate a ei), şi privesc drumurile si autocarurile acoperite cu zapadă proaspătă. E motiv bun să ne trezim din lucru, să ne ridicăm de la mese, să ieşim din încăperi pentru a întîlni vremea frumoasă, soare şi iubire. Fiecare va găsi acestea dacă le va căuta şi le va ţine în mîini strîns.

    Pînă nu mi-au sărit din cap (dornic de aer şi drumuri) fac cîteva notiţe din recenta experienţă:

    • Dacă folosiţi Opera 11.10 (prerelease) de pe Desktop Team blog şi aveţi probleme cu căderi frecvente la pornire, eliminaţi fişierul ~/.opera/urlfilter.ini (preferabil să aveţi o copie de rezervă). Prolema în codul Opera Link - filtrele Content Blocker'ului nu pot fi sincronizate la moment
    • Smartphone-ul meu (Nokia 5320) în sfîrşit a devenit vizibil în Linux. Instrumente populare cum Gnokii şi Gammu nu lucrează cu platforma S60, dar recent am dat de Series60-remote care are şi pachet pentru Fedora, şi aplicaţie SIS pentru smartphone, prin care (şi canal Bluetooth) se realizează interacţiunea.
    • Utilizînd Thunderbird deseori nu puteam lipi text în mesaj, Operaţie "Paste" nu era activă, şi Ctrl-V la fel nu dădea efect. Explicaţie am găsit pe un forum - nu poate fi inserat text formatat, în schimb lucrează opţiunea din meniul context - "Lipeşte fără formatare". Altă soluţie - să renunţaţi la mod HTML de creare a mesajelor.
    • Apache httpd instalat local pe Fedora 15 Alpha, cade la fiecare apel de tip POST. Cauza şi workaround încă nu am găsit. Pentru mine - web developer, e destul de deranjant.
    • Ieri m-am apucat de rebuild a repozitoriului FMD pentru trei versiuni Fedora recente - 13, 14, 15 (pentru early adopters, ca mine). Rezultatul - aici. GPE Suite mai cere ceva atenţie înainte de reîntoarcerea sa.
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
    Loading...

    Etichete: , , , , ,

    Comments (1) »


    Un comentariu

    1. Vasile:

      Am citit http://httpd.apache.org/dev/debugging.html și http://fedoraproject.org/wiki/StackTraces , obtinut stacktrace și poftim – bugul https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=681305

    Leave a comment

    *