BIEW și syncevolution în FMD repo

    2009-02-06 11:15 | Autor: Vasile Chelban | Filed under: FedoraMD, Vasile

    Punînd problema sincronizării datelor personale dintre două calculatoare, un telefon mobil și Nokia n810, am început studiul soft'ului necesar. Sursa primară pentru toate dispozitivele am ales un server SyncML.

    Telefon mobil (în cazul meu - bătrînul Siemens CX65) are client SyncML integrat, pe calculatoarele am Thunderbird 2 de la Mozilla cu extensia Lighting (analogul Mozilla Sunbird) și pentru acestea există extensii pentru sincronizare cu serverele SyncML, spre exemplu de la Funambol. Dar pe n810 utilizez GPE Suite, și acesta la moment nu suportă syncML. În schimb există GPESync și OpenSync. Din păcate implementarea curentă OpenSync SyncML plugin nu supportă sincronizare cu serverele, dar doar cu dizpozitive SyncML-OBEX (sau poate deservi alți clienți), ceea ce nu-mi convine.

    Soluția ce urmează s-o încerc este utilizarea etapei intermediare - sinconizare cu Evolution2. Aceasta este posibilă atît cu GPE (utilizînd OpenSync), cît și SyncML server - ne ajută syncevolution. Ambele pachete sunt în Fedora, doar că versiunea ultimuia este puțin învechită. Pentru uz personal, dar și în speranța de a fi util, am asamblat ultima versiune syncevolution pentru Fedora 9, 10 și am plasat-o în repozitoriul FMD.

    Detaliile vor urma...

    PS: Cîndva, în timpurile MS-DOS și calculatoarelor IBM PC AT Compatible, utilizam Hiew - dizassembler și editor hex abil. După versiunea 5 el a devenit shareware, și e compatibil numai cu sistemele de operare de la Microsoft. În schimb este alternativa sub licența publică GNU - BIEW (Binary vIEW). Posedă aceleași abilități și aceași interfață clasică. Pachetele pentru Fedora găsim în repo'ul FMD.

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...

    Etichete:

    Comments (2) »


    Număr de comentarii de arătat: 2

    1. jekader:

      комментирую.

    2. Vasile:

      Молодец! Хвалю 🙂

    Leave a comment

    *